Kohteen Siltasaari 10 väliseinien otsatukiraudat

SILTASAARI 10
Siltasaarenkatu 8-10
00530 Helsinki

Kohteessa Siltasaari 10 rakennetaan

Siltasaari 10 -hanke on Helsingin Hakaniemessä sijaitsevien historiallisten kiinteistöjen korjaus- ja uudistushanke. Hankkeessa osoitteissa Siltasaarenkatu 6, 8-10 ja Paasivuorenkatu 4 sijaitsevat kiinteistöt peruskorjataan ja uudistetaan. Hankkeesta vastaa SRV. , joka toteuttaa työt kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopille. Siltasaari 10 -hankkeessa yhdistetään yhteensä 36 075 bruttoneliömetriä, sisältäen kolme eri rakennusta, tehden kohteesta ainutlaatuisen kaupunkilaisia ja työntekijöitä palvelevan kokonaisuuden.

Kajon Steel Oy toimitti Siltasaari 10 -hankkeeseen väliseinien otsatukirautoja. Kohteessa väliseinien rakentamisesta vastaa helsinkiläinen MIRLUX OY , joka on uudis- ja peruskorjaustöiden erikoisosaaja. Mirlux Oy tarjoaa monipuoliset ratkaisut eri rakennuskohteisiin. Mirlux Oy tilasi otsaraudat Kajon Steel Oy:ltä ja tukirautojen asennuksesta työmaalla vastasi tilaaja.

Otsatuet

Otsatukien materiaalina käytettiin järeää 5 mm kuumasinkittyäterästä. Tukirautojen aihiot leikattiin laserilla. Laser mahdollistaa erittäin mittatarkan lopputuloksen tuotantokappaleille. Tässä tilauksessa myös laseria käyttämällä päästiin sivuttamaan monta työlästä työvaihetta, joita ns. perinteinen pajatyö olisi vaatinut. Esimerkiksi asennusreikien porausta ei tarvinnut miettiä, vaan laser sen sijaan leikkasi reiät määriteltyihin paikkoihin. Lisäksi tukirautojen suunnitelmissa oli otsatukiin määritetty lisävahvikkeiden hitsaus otsatukien kulmien sisänurkkiin. Tämänkin työvaiheen osalta laserilla pystyttiin leikkaamaan kyseiset vahvikkeet valmiiksi aihioihin ja säästyttiin hankalien pienten lisävahvikkeiden leikkaukselta ja hitsaukselta.

Alla kuva suunnitelmasta.

Kun otsatukien aihiot oli leikkattu laserilla, oli vuorossa aihioiden särmäys u-profiiliksi ja tämän jälkeen u-profiili taivutettiin vielä pituussuunnassa 90 astetta, jotta päästiin haluttuun muotoon. Seuraavaksi profiilit mig-hitsattiin kokoon. Lopuksi osat viimeisteltiin polttomaalauksella.

Kuvia tukiraudoista.

Otsaraudat toimitettiin Siltasaaren työmaalle kuorma-autolla. Lavapakkauksia oli useita sillä kappalemäärät pyörivät useammassa tuhannessa sekä suurimmat tukiraudat olivat mitoiltaan luokkaa 625×755 mm. Toimitukset jaksotettiin joustavasti useammassa erässä tilaajan pyynnöstä. Tämä vähensi ylimääräisten tuotteiden lojumista työmaalla ja asennusaikataulut sujuivat jouhevammin, kun tuotteita toimitettiin pienemmissä erissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.