Kulmalista: suojaa kodin kaikki kulmat!

Kulmalistat saattavat usein jäädä asentamatta, vaikka niitä käyttämällä saadaan rakenteet suojattua paremmin. Tyypillisesti kulmalista asennetaan rakennusten ulkokulmiin ja niitä voi nähdä kerrostalojen sekä julkisten tilojen, kuten sairaaloiden rappukäytävissä. Kulmalistalla voidaan suojata myös nousukoteloiden kulmat tai eteiskäytävän ulkokulmat. Nousukotelot ovat yleensä tehty kipsilevystä, jolloin niiden ulkonurkkien suojaaminen kulmalistalla on järkevää. Rappaukset eteiskäytävän ulkokulmissa ovat myös hyvin vaurioalttiita. Näiden kohteiden suojaamiseen tarvitaan kulmalista! Pyydä meiltä tarjous jo tänään.

Kulmalistan materiaalit

Kulmalistat tehdään yleensä joko ruostumattomasta teräksestä, ohuesta maalipinnoitetusta teräspellistä tai muovista.

Muovisilla kulmalistoilla saadaan kulmat peitettyä, mutta niiden kestävyys on hieman kyseenalaista. Kerrostalon eteisen kulmiin saattaa kohdistua suuriakin törmäykuormia. Kerrostaloissa asujien vaihtuessa useasti, saattaa esimerkiksi sohva osua muutettaessa seinän kulmaan. Muovin plastisuuden takia seinärakenteen kulmasta saattaa lohjeta palanen, vaikka muovilista itsessään pysyy ehjänä.

RST-kulmalistat löytyy meiltä 0,8 – 1,0 mm:n ainevahvuudella ja maalipinnoitetut teräspeltilistat 0,6 – 0,7 mm:n ainevahvuudella.

Meiltä saatte myös alumiiniset kulmalistat. Alumiinisiin kulmalistoihin tarjoamme pulverimaalauksen kaikissa RAL-sävyissä, ja ainevahvuudella 0,7 – 1,5 mm.

Käyttötarkoitus

Kulmalistojen yleisin käyttötarkoitus on suojata rappukäytävän ulkonurkat, mutta käyttökohteita on myös monia muita. Kulmalistoista puhuttaessa voidaan myös tarkoittaa ikkunan smyygin pielipellityksenä toimivaa kulmalistaa. Ikkunasmyygeissä käytettävät kulmalistat ovat yleensä valmistettu pulverimaalatusta alumiinista tai maalipinnoitetusta teräspellistä. Kulmalistojen avulla saavutetaan ikkunoihinkin viimeistelty lopputulos.

Asennusohje

  1. Alustan on oltava puhdas ja vapaa tartuntaa heikentävistä aineista kuten pölystä ja rasvasta.
  2. Kulmalista tilataan heti tilausvaiheessa oikeaan mittaan tai sitten kulmalista leikataan työmaalla haluttuun pituuteen.
  3. Asennuksessa käytetään asennusliimaa, esimerkiksi Casco Superfix.
  4. Asennusliima levitetään kulmalistan sisäpuolelle ennen asennusta.
  5. Kulmalista painetaan ulkokulmaan kiinni.
  6. Ylipursuavat liimajäänteet pyyhitään heti pois. Asennusliiman kovettumisaika vaihtelee valmistajasta riippuen, mutta Superfixillä saavutetaan jo heti kiinnittäessä hyvä tartunta.

Kulmalista laatoitukselle

Kulmalistoja voidaan käyttää myös kylpyhuoneissa laatoituksen ulkokulmiin. Kylpyhuoneissa laattalistat tulee asentaa ennen laatoitusta.

Kun märkätilan laatoitukselle halutaan ulkokulmaan suojalista, täytyy kulmalista valita oikein. Suojalistan laipoissa täytyy olla kuvioitu leikkaus, leikkauksen taatessa paremman tartunnan. Kuvioiden avulla voidaan varmistaa, että kulmalista pysyy kiinnityslaastissa hyvin kiinni. Alla olevassa kuvassa on esitetty esimerkkinä Progress Profilesin asennustapa ja ulkomuoto:

kulmalista laatoitukselle

Kuvasta näkee hyvin laippaan tehty tartuntakuvio.

Pyydä meiltä tarjous kulmalistoista laatoitukselle klikkaamalla alla olevaa painiketta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *