Kynnyspelti: Näin viimeistelet oviaukkojen kynnykset!

Kynnyspelti asennetaan usein oviaukkojen kynnyksiin suojaamaan kynnystä. Kynnyspelti asennetaan myös, mikäli kahden huoneen välillä on lattiakoroissa eroja. Esimerkiksi ulkovissa usein asunnon sisäpuoli on korkeammalla kuin ulkopuoli. Asentamalla huoneiden väliin kynnyspelti saadaan peitettyä rakenteet ja lopputuloksesta tulee siistitty. Kynnyspelti on helppo asentaa. Seuraava teksti kertoo lyhyesti kynnyspelleistä.

Kynnyspeltien materiaalit

Kynnyspelti voidaan valmistaa useasta eri materiaalista, mutta yleisimmin käytetyt materiaalit ovat RST-teräs ja riisinjyvälevy alumiini. RST-kynnyksissä pinta on usein sileä ja se on viimeistelty kevyellä harjauksella. RST-kynnys sopii ulkonäkönsä vuoksi hyvin esimerkiksi välieteiseen ja kylpyhuoneisiin. Riisinjyväalumiinin pinnassa on pieniä nystyröitä, joista materiaalin nimikin tulee. Riisinjyväalumiiniset kynnykset toimivat hyvin ulko-ovien ja varastorakennusten kulkuaukoissa, joissa vesi- ja lumisateilla sileä kynnyspelti olisi liukas.

Kynnyspeltien asennus

Kynnyspeltien kiinnitys voidaan suorittaa ruuvein tai liimaamalla. Yleensä liimaamalla saadaan hyvä lopputulos. Liimaukseen voidaan käyttää esimerkiksi Fix All High Tack MS-polymeeripohjaista liima- ja tiivistemassaa. Useasti ulko-ovien kynnyspeltien päätyihin tehdään valmistusvaiheessa päätypokkaukset, joista kynnyspellit voidaan kiinniittää ruuvaamalla smyygiin. Kylpyhuoneiden kynnyspelleissä ei päätynostoille ole tarvetta ja ne voidaan liimata suoraan kiinni alusrakenteeseen.

Riisinjyväalumiini kynnyslista
Harjattu RST kynnyslista

Valmistamme kaiken muotoiset ovien kynnyspellit juuri sinun tarpeiden ja mitoitusten mukaan.

Pääsääntöisesti materiaaleina käytetään riisinjyvä- tai harjattua RST-terästä. Materiaalivahvuudet vaihtelevat 1.0 – 1.5 mm välillä.

Halutessanne valmistamme kynnyspellit myös päädyt valmiiksi ylös pokattuina niin, että kynnyspellit ovat työmaalla asennusvalmiita.

Riisinjyväalumiinien ja RST-terästen maksimipituus on 2500 mm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *