Myrskypelti suojaa talon rakenteita

Myrskypellit ovat räystään alle asennettava lisäsuoja. Niiden tehtävä on suojata talosi rakenteita. Räystäspeltien alle asennettava myrskypelti pitää talosi eristeet kunnossa pidempään. Valmistamme ja toimitamme laadukkaat myrskypellit ympäri Suomea. Kysy tarjous myrskypelleistä!


Myrskypellin ominaisuuksia

Myrskypeltien tarkoituksena on estää sadevettä nousemasta talon julkisivua pitkin kattorakenteisiin tuulisella säällä. Erityisesti lyhyet räystäsrakenteet tulee varustaa myrskypellillä. Myrskypelti asennetaan seinään tehtävään uraan tai sen tiiviys seinärakenteeseen varmistetaan muulla tavalla. Myrskypellit säästävät rakennuksen julkisivua, eristeitä ja kattorakenteita. Valmistamme myrskypellit asiakkaan toimittamien mittojen mukaan.

Myrskypeltien materiaali

Myrskypellit voidaan valmistaa kuumasinkitystä, RST tai kuparipellistä. RT-kortiston ohjeistus on, että räystäsrakenteiden tuulettuvuus on yli 40%.
Mikäli myrskypeltien tuulettuvuus on alle 40% heikentää tämä yläpohjarakenteiden tuulettuvuutta ja hidastaa rakenteeseen päätyneen kosteuden poistumista.

Oikein asennettuna myrskypeltien toiminta estää sadevesien nousun tuulella seinäpintaa pitkin ylöspäin. Ja näin ollen sadevedet eivät päädy seinärakenteisiin. Oikein valittu myrskypelti takaa rakenteiden tuulettuvuuden. Myrskypelti lisää merkittävästi rakennuksen julkisivun ja eristeiden käyttöikää sekä kestävyyttä.

Räystäsrakenteet

Räystäiden pääasiallinen tehtävä on estää sade- ja sulamisvesien päätyminen katto- ja seinärakenteisiin sekä mahdollistaa kattorakenteille tarvittava tuuletus. Räystäät suojaavat seinän ja katon yhdyskohtaa sekä tuuletusreittejä ja vähentävät julkisivun yläosan saderasitusta.

Räystäät voidaan jakaa kolmeen osaan:

  • leveät räystäät leveys > 400 mm
  • kapeat räystäät leveys 50 – 400 mm
  • räystäättömät ainoastaan katon reunapellitys

Riskit puutteellisissa räystäsrakenteissa

  • Asianmukaisten tuuletusrakojen puutteet heikentävät yläpohjarakenteen tuuletusta ja hidastavat rakenteeseen joutuneen kosteuden poistumista
  • Lunta ja sadevettä päätyy tuuletusaukkojen kautta yläpohjatilaan
  • Ilman räystästä ulkoseinään kohdistuu suurempi saderasitus
  • Sadevesikourujen puuttuminen takaa katolta valuvien vesien päätymisen vapaasti räystäältä, jolloin vettä roiskuu suoraan julkisivuun

Lisää tietoa myrskypeltien tärkeydestä löydätte Sisäilmayhdistys ry:n verkkosivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.