Kynnyspelti: Näin viimeistelet oviaukkojen kynnykset!

Kynnyspelti asennetaan usein oviaukkojen kynnyksiin suojaamaan kynnystä. Kynnyspelti asennetaan myös, mikäli kahden huoneen välillä on lattiakoroissa eroja. Esimerkiksi ulkovissa asunnon sisäpuoli on usein korkeammalla kuin asunnon ulkopuoli. Kynnyspeltejä voidaan asentaa useihin eri kohteisiin kuten koteihin, autotalleihin, ulkovarastoihin tai mökille. Asentamalla tilojen tai huoneiden väliin kynnyspelti saadaan peitettyä rakenteet ja lopputuloksesta tulee siistitty. Kynnyspelti on helppo asentaa joko liimaamalla tai ruuvein. Seuraava teksti kertoo lyhyesti kynnyspelleistä.

Kynnyspeltien materiaalit

Kynnyspelti voidaan valmistaa useasta eri materiaalista, mutta yleisimmin käytetyt materiaalit ovat RST-teräs ja riisinjyvälevy alumiini. RST-kynnyksissä pinta on usein sileä ja se on viimeistelty kevyellä harjauksella. RST-kynnys sopii ulkonäkönsä vuoksi hyvin esimerkiksi välieteiseen ja kylpyhuoneisiin. Toinen kynnyspelleissä käytettävä materiaali on riisinjyväalumiini. Riisinjyväalumiinin pinnassa on nimensä mukaisesti pieniä riisin kokoisia nystyröitä, joista materiaalin nimikin tulee. Riisinjyväalumiiniset kynnykset toimivat hyvin ulko-ovien ja varastorakennusten kulkuaukoissa. Riisinjyväalumiini ei ole sileän pellin tapaan liukas. Varsinkin vesi- ja lumisateilla on tärkeää varmistaa kynnyspellin turvallinen pito.

Kynnyspeltien asennus

Kynnyspeltien kiinnitys voidaan suorittaa ruuvein tai liimaamalla. Yleensä liimaamalla saadaan tarvittavan hyvä lopputulos. Liimaukseen voidaan käyttää esimerkiksi Fix All High Tack MS-polymeeripohjaista liima- ja tiivistemassaa. Toinen tapa kiinnittää kynnyspellit on ruuvaus. Useasti ulko-ovien kynnyspeltien päätyihin tehdään valmistusvaiheessa päätypokkaukset, joista kynnyspellit voidaan kiinniittää ruuvaamalla smyygiin. Kylpyhuoneiden kynnyspelleissä ei päätynostoille ole tarvetta ja ne voidaan liimata suoraan kiinni alusrakenteeseen.

Riisinjyväalumiini kynnyslista
Harjattu RST kynnyslista

Me Kajon Steelillä valmistamme kaiken muotoiset ovien kynnyspellit juuri sinun tarpeiden ja mitoitusten mukaan.

Pääsääntöisesti materiaaleina käytetään riisinjyvä- tai harjattua RST-terästä. Materiaalivahvuudet vaihtelevat 1.0 – 1.5 mm välillä.

Halutessanne valmistamme kynnyspellit myös päädyt valmiiksi ylös pokattuina. Kynnyspeltien päätyjen ollessa valmiiksi nostettuja helpottaa tämä peltien asennusta työmaalla. Kynnyspellit ovat tällöin työmaalla heti asennusvalmiita. Oikein mitoitetun ja taitellun kynnyspellin asennus on helppoa.

Riisinjyväalumiinien ja RST-terästen maksimipituus on 2500 mm. Kynnyslistojen muut mitat määritetään tarpeen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.