Räystäspelti

Räystäspelti on maalipinnoitetusta teräksestä valmistettu peltilista, joka asennetaan räystään alaosaan. Räystäspellin tehtävänä on ohjata vesi pois rakenteista. Räystäspelti antaa myös räystäille viimeistellyn ulkonäön. Yleisemmin käytetyt värit ovat RR-värikartaston mukaiset RR21 vaalea harmaa, RR22 harmaa, RR23 tumma harmaa, RR32 tumma ruskea, RR29 punainen, RR750 tiilenpunainen ja RR33 musta. Sinkitystä ja polyuretaanipinnoitetusta teräksestä valmistetut räystäspellit ovat tarkoitettu pääsääntöisesti jyrkkien kattojen alaräystäälle. Räystäspeltejä voidaan käyttää bitumi-, tiili- ja peltikatteilla.

RÄYSTÄSPELTIEN ASENNUS

Räystäspeltien asennusvälinä tulee käyttää 100 mm ruuvausväliä. Asenna räystäspellit tiivisteellisillä kateruuveilla tai huopanauloilla. Varmista, että naula on tarpeeksi pitkä, jotta se läpäisee aluslaudoituksen.

Ohjeet ja määräykset

  • Puurakenteiselta ulkoseinältä edellytetään vähintään 500 mm pitkiä räystäsrakenteita.
  • Lyhyet räystäsrakenteet tulee varustaa niin sanotuilla myrskypelleillä, joiden tehtävänä on estää seinärakennetta pitkin ylös nousevan veden pääsy rakenteisiin. Myrskypelti asennetaan seinään leikattuun poikittaiseen uraan tai sen tiiveys seinärakenteeseen tulee varmistaa muulla tavoin.
  • Sisäänpäin kallistetuilla loivemmilla katoilla ( <1 :20) on räystäällä vähintään 100 mm korkea korotus kattopinnasta lukien. Korotuksen yläpinta kallistetaan katolle päin niin, että sadevedet valuvat kattopinnalle. Räystäskorotuksen korkeutta suunniteltaessa tulee ottaa huomioon katon kallistukset ja kattokaivojen määrä, lumi, rakennuksen korkeus sekä mahdollinen tulviminen.
  • Räystäspellin päälle satava vesi johdetaan katolle kallistamalla pelti sisäänpäin kaltevuuteen 1:6.
  • Räystäspellitys kiinnitetään riittävän tiheästi tarkoituksen mukaisilla tiivisteillä varustetuilla ruuveilla.
  • Räystäspeltien kiinnitykseen suositellaan 100 mm kiinnitysväliä.


RÄYSTÄSPELTIEN TEKNISET TIEDOT

Räystäspellit valmistetaan kuumasinkitystä +z275g/m2 valmispinnoitetusta 0,6 mm S280GD rakenneteräksestä.
Räystäspeltien vakiopituus on 3000 mm, mutta halutessanne voimme valmistaa pellit myös määrämittaan leikattuna. Valmistamme räystäspellit mittatilaustyönä.

Siirry etusivulle ja pyydä tarjous.

Lähdekirjallisuus:

  1. Ohjeet ja määräykset Sisäilmayhdistys ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *