PELTILISTAT


Kysythän meiltä myös rakennustyömaalle tarvittavista peltilistoista! Toimitamme peltiä ympäri Suomea. Meiltä saatte kaiken tyyppiset peltilistat julkisivuille sekä peltilistat katolle.

Peltilistojen mallit

Peltilistojen avulla saadaan viimeisteltyä rakenteita ja luodaan rakennusten vesikatolle ja julkisivuun parempaa ilmettä. Peltilistoilla on myös tehtävä, niillä estetään sade- ja sulamisvesien pääsy talon rakenteisiin. Alla listattu kuvia yleisemmin käytetyistä peltilistoista.

Harjapelti
Harjalista
Jiiripelti
Jiirilista
Päätyräystäspelti
Päätyräystäslista
Ulkonurkkalista
Ulkokulmalista
Sisänurkkalista
Sisäkulmalista
Tasakertalista
Jakolista
Ikkunapelti
Ikkunalista
Pielipelti
Pielilista
Peitelista
Peitelista

Peltilistojen materiaali ja väri

Toimitamme peltilistoja valmiiksi pinnoitetusta kuumasinkitystä teräspellistä, RST-teräksestä, alumiinista, kuparista ja kuumasinkitystä teräspellistä.  Vakiovärit pinnoitetuissa pelleissä on RR32 (tumman ruskea), RR33 (musta), RR23 (tumman harmaa), RR29 (punainen), RR750 (tiilenpunainen) ja RR20 (valkoinen). Kysy myös muista väreistä, tilauksesta on saatavilla muitakin RR-värikartan värejä ja tarvittaessa voimme myös maalauttaa peltilistat haluttuun sävyyn kaikkissa Ral-värikartan väreissä. Vakioraaka-aineena pelleissä on Nova ja Pural pinnoitettu 0,6 mm teräs.

Peltilistojen mitoitus ja asennus

Tarvittaessa yhteistyökumppanimme hoitaa listojen mittaukset ja asennuksen. Voitte myös itse mitoittaa listat ja toimittaa mitat meille sähköpostin tai whatsappin välityksellä. Listat valmistetaan halutessanne määrämittaan katkaistuna tai metritavarana. Pystymme toimittamaan peltilistat yhtämittaisena aina 10 metriin asti.

Jotta työmaalle saadaan tarkoituksenmukaiset pellit edellyttää se oikein mitoitusta. Rakennuskohteet ja työmaiden tarpeet ovat usein erilaisia, joten on mahdotonta antaa yhtä oikeaa ohjetta. Alle on koottu tarkastuslista, joka on hyvä huomioida mitoitettaessa:

  • Lisää peltilistan kokonaismittaan työ- ja jatkosvarat.
  • Huomioi mitoituksessa listan kiinnitys.
  • Ikkunalistoissa vähintään 18° kaltevuus, suosittelemme käyttämään 30° ja ikkunalistan etureunan suositeltava etäisyys seinärakenteesta  on vähintään 30 mm.
  • Tiili- ja tiilijäljitelmä katoilla päätyräystään pellin reuna tulee ulottaa vähintään ensimmäisen täyden uran pohjalle.

KYNNYSPELLIT

Toimitamme kynnyspellit asiakkaan tarpeen mukaan asunnon käyntioviin ja autotallin oviin. Kynnyspellit suojaavat rakennetta ja antavat viimeistellyn lopputuloksen. Kynnyspellit on saatavilla seuraavissa materiaali vaihtoehdoissa: RST ja kuvioitu riisinjyvä alumiini. Ainevahvuus RST-pelleissä on 0,8 – 1,0 mm ja alumiineissä 1,5 – 2,0 mm.

Tarvittaessa valmistamme kynnyspellit myös päädyt valmiiksi ylös pokattuina niin, että kynnyspellit ovat työmaalla asennusvalmiita.

Riisinjyväalumiinien ja RST-terästen maksimipituus on 2500 mm


Kulmalistat

Toimitamme kulmalistat asiakkaan haluamalla värillä ja materiaalilla. Meiltä löytyy RST, alumiiniset ja väripinnoitetut kulmalistat. Kulmasuojalistat soveltuvat moniin käyttötarkoituksiin. Yksi yleisempiä käyttökohteita RST- ja alumiinilistoilla on rappukäytävien ulkonurkkien suojaus. Värillisiä kulmalistoja taas käytetään ikkunan smyygien pielipellityksissä. Kulmalistojen avulla saadaan viimeistelty lopputulos.


Eritasolistat

Eritasolistat soveltuvat hyvin kahden erillisen pinnan kohtaamisen viimeistelyyn, kuten laatan ja laminaatin yhdistämiseen. Tarjoamme materiaalit ovat messinki, RST ja alumiini. Eritasolistat toimitammme aina mittatilauksena.